Tietoa palvelusta

Palvelu pyrkii löytämään ja käsittelemään suomalaiset twiitit sekä muodostamaan näistä helppolukuisia vertailuja ja analyysejä. Twiittien pääkeruukanava on Twitterin ilmainen Streaming filter -rajapinta, mutta kyseisen rajapinnan kautta ei yksinkertaisesti ole mahdollista saada kaikkia twiittejä.

Lisäksi ongelmana on se, että "suomalaisten twiittien" tunnistus ei ole aukotonta. Tällä hetkellä mm. seuraavat tekijät otetaan huomioon analyysissä:

  • Käyttäjän ilmoittama sijanti
  • Käyttäjän nimi
  • Käyttäjän aikavyöhyke
  • Käyttäjän kielikoodi
  • Käyttäjän kotisivun osoite
  • Twiitin mahdolliset paikkatietokoordinaatit
  • Twiitissä mahdollisesti mainittujen käyttäjien em. tiedot

Kirjautuminen

Edellämainittujen rajoitusten kiertämiseksi palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden kirjautua palveluun. Tällöin tunnistaudut suomalaiseksi käyttäjäksi ja annat palvelulle oikeuden lukea twiittejäsi (em. Streaming-rajapinnan "ohi"). Näin varmistat, että sinun twiittisi otetaan huomioon palvelun tilastoissa.

Kuka?

Palvelun takana on johtava herra alipäällikkö Pyry-Samuli Lahti.

Tiedotteet

Käyttäjien "kiehtovuus" 09.01.2016

Käyttäjätilastoihin lisättiin ns. "kiehtovuuden" käsite (engl. engagement). Arvo kuvaa käyttäjän uniikkien retwiittaajien/keskustelijoiden lukumäärän suhdetta käyttäjän seuraajien lukumäärään; eli kuinka suuri osuus käyttäjän seuraajista reagoi sisältöön. Se vaikuttaa myös keskustelijoiden sijoitukseen (rank / #nro).

Kiitokset ideasta menee Janne Saarikolle, joka ehdotti kyseistä metriikkaa eräässä Facebook-keskustelussa.

Viraalipilvi 18.10.2015

Palveluun lisättiin Viraalipilvi-visualisointi, joka korostaa ajanjakson merkityksellisiä hashtageja ja käyttäjiä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viraali ilmiö (väliaikainen piikki twiittimassassa) saa suuremman painoarvon kuin jatkuvasti esillä oleva termi.

Kirjaudu 27.07.2015

Palveluun lisättiin mahdollisuus kirjautua sisään. Tällöin tunnistamme käyttäjätilin suomalaiseksi ja löydämme entistä varmemmin kaikki tunnistautuneen käyttäjän twiitit.

Käyttäjätilastot 19.07.2015

Palveluun lisättiin uusi Käyttäjät-sivu, jossa listataan TOP-käyttäjätilastot.

Uusi palvelin 01.07.2015

Palvelu on siirretty uudelle palvelimelle.

Vaalit 2015 18.04.2015

Palveluun lisättiin väliaikainen Vaalit 2015 -sivu, josta näkee kuinka suuri osa suomalaisista twiiteistä liittyy eduskuntavaaleihin.

Yhteensä 26.03.2015

Palveluun lisättiin Yhteensä-sivu, josta näkee yhteenvedon valitun ajanjakson twiiteistä.

Kuvat 06.03.2015

Palveluun lisättiin Kuvat-sivu, josta näkee päivittäin suosituimmat kuvat.

Viserrysparvi 03.03.2015

Palveluun lisättiin interaktiivinen Viserrysparvi-sivu. Check it out, yo!

Viserrysparvi -visualisaatio 27.02.2015

Palveluun lisättiin ns. viserrysparvi-infografiikkanäkymä, jossa päivän suositut twiittiaiheet ja niiden suhteet toisiinsa näytetään verkon muodossa. Katso esimerkiksi @PinnallaFI -botin ensimmäinen viserrysparvi-twiitti.

Näkymään on työn alla interaktiivisia ominaisuuksia, jonka jälkeen sitä voi käyttää myös tämän web-sivuston kautta. Stay tuned! :)

Vanhojen twiittien siivousta 18.02.2015

Palvelu lähti liikkeelle harrasteprojektista, ja se pyörii resursseiltaan vaatimattomalla palvelimella. Muistin ja levytilan säästämiseksi syys-, loka- ja marraskuun twiitit siivottiin (ainakin väliaikaisesti) pois aktiivisesta tietokannasta.

Pyrimme jatkossa pitämään ainakin viimeisimmän kolmen kuukauden twiitit aktiivisessa tietokannassa.

Käyttökatkos 16.12.2014

Palvelussa oli käyttökatkos tiistaina 16.12. klo 08-09:50. Kyseisen ajanjakson twiitit puuttuvat palvelusta.

@PinnallaFI raportoimaan ajankohtaisia käyttäjiä 11.12.2014

Palvelun Twitter-botti @PinnallaFI ohjelmoitiin raportoimaan pinnalla olevista käyttäjistä. Tämä mitataan sillä, kuinka paljon mainintoja käyttäjästä löytyy muiden twiittaajien toimesta. Katso esimerkiksi twiitti: Eilen Suomea puhuttivat: @Tahdon2013 @Valavuori @AnninaHaarala @MTVPosse @IsacElliot

Twitter Streaming API -parannuksia 25.11.2014

Palvelun käyttämän Twitter Streaming API:n käyttöä tehostettiin. Palvelu adaptoituu nyt automaattisesti pinnalla oleviin aiheisiin ja käyttäjiin, ja rekisteröityy kuuntelemaan niihin liittyviä twiittejä. Tämän seurauksena palvelu löytää reaaliaikaisesti noin 5-10% enemmän suomalaisia twiittejä.

Uudistettu kartta 20.11.2014

Karttanäkymän käytettävyyteen tehtiin parannuksia.

Uusi reaaliaikainen Seuraa-näkymä 13.11.2014

Palveluun lisättiin uusi interaktiivinen Seuraa-näkymä, josta näkee yhdellä silmäyksellä kattavan koosteen valitusta aiheesta. Katso esim. analyysi #liiga-tagin käytöstä viimeisen vuorokauden ajalta.

Apps4Finland – käy äänestämässä 05.11.2014

#pinnalla-palvelu on ehdokkaana Apps4Finland-kilpailussa. Käy äänestämässä suosikkejasi.

Vapaa termien vertailu 26.10.2014

Palveluun lisättiin vapaa termien vertailu. Voit vertailla esimerkiksi hashtageja #putous ja #mtvposse edelliseltä 7 päivältä tai vaikkapa käyttäjien @Linnanahde ja @TuomasEnbuske mainintoja edelliseltä 5 viikolta

Algoritmiparannuksia 22.10.2014

Suomalaisten twiittien tunnistusalgoritmiä parannettiin, ja Twitter streaming API:n käyttöä tehostettiin. Päivittäin käsiteltyjen twiittien lukumäärä moninkertaistui.

Twiittien käsittely aloitettu 27.09.2014

Projekti aloitettiin 27. syyskuuta 2014. Ensimmäiset käsitellyt twiitit ovat tältä ajalta.

Seuraa Twitterissä