Palvelu pyrkii löytämään ja käsittelemään suomalaiset twiitit sekä muodostamaan näistä helppolukuisia vertailuja ja analyysejä. Twiittien pääkeruukanava on Twitterin ilmainen Streaming filter -rajapinta, mutta kyseisen rajapinnan kautta ei yksinkertaisesti ole mahdollista saada kaikkia twiittejä.
Lisäksi ongelmana on se, että "suomalaisten twiittien" tunnistus ei ole aukotonta. Tällä hetkellä mm. seuraavat tekijät otetaan huomioon analyysissä:
Edellämainituista syistä palvelu ei löydä kaikkia Suomen twiittejä. Tästä syystä palvelun lukuja tulisikin tulkita suhteellisina.
Edellämainittujen rajoitusten kiertämiseksi palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden kirjautua palveluun. Tällöin tunnistaudut suomalaiseksi käyttäjäksi ja annat palvelulle oikeuden lukea twiittejäsi (em. Streaming-rajapinnan "ohi"). Näin varmistat, että sinun twiittisi otetaan huomioon palvelun tilastoissa.
Palvelun takana on johtava herra alipäällikkö Pyry-Samuli Lahti.
Käyttäjätilastoihin lisättiin ns. "kiehtovuuden" käsite (engl. engagement). Arvo kuvaa käyttäjän uniikkien retwiittaajien/keskustelijoiden lukumäärän suhdetta käyttäjän seuraajien lukumäärään; eli kuinka suuri osuus käyttäjän seuraajista reagoi sisältöön. Se vaikuttaa myös keskustelijoiden sijoitukseen (rank / #nro).
Kiitokset ideasta menee Janne Saarikolle, joka ehdotti kyseistä metriikkaa eräässä Facebook-keskustelussa.
Palveluun lisättiin Viraalipilvi-visualisointi, joka korostaa ajanjakson merkityksellisiä hashtageja ja käyttäjiä.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viraali ilmiö (väliaikainen piikki twiittimassassa) saa suuremman painoarvon kuin jatkuvasti esillä oleva termi.
Palveluun lisättiin mahdollisuus kirjautua sisään. Tällöin tunnistamme käyttäjätilin suomalaiseksi ja löydämme entistä varmemmin kaikki tunnistautuneen käyttäjän twiitit.
Palveluun lisättiin uusi Käyttäjät-sivu, jossa listataan TOP-käyttäjätilastot.
Palvelu on siirretty uudelle palvelimelle.
Palveluun lisättiin väliaikainen Vaalit 2015 -sivu, josta näkee kuinka suuri osa suomalaisista twiiteistä liittyy eduskuntavaaleihin.
Palveluun lisättiin Yhteensä-sivu, josta näkee yhteenvedon valitun ajanjakson twiiteistä.
Palveluun lisättiin Kuvat-sivu, josta näkee päivittäin suosituimmat kuvat.
Palveluun lisättiin interaktiivinen Viserrysparvi-sivu. Check it out, yo!
Palveluun lisättiin ns. viserrysparvi-infografiikkanäkymä, jossa päivän suositut twiittiaiheet ja niiden suhteet toisiinsa näytetään verkon muodossa. Katso esimerkiksi @PinnallaFI -botin ensimmäinen viserrysparvi-twiitti.
Näkymään on työn alla interaktiivisia ominaisuuksia, jonka jälkeen sitä voi käyttää myös tämän web-sivuston kautta. Stay tuned! :)
Palvelu lähti liikkeelle harrasteprojektista, ja se pyörii resursseiltaan vaatimattomalla palvelimella. Muistin ja levytilan säästämiseksi syys-, loka- ja marraskuun twiitit siivottiin (ainakin väliaikaisesti) pois aktiivisesta tietokannasta.
Pyrimme jatkossa pitämään ainakin viimeisimmän kolmen kuukauden twiitit aktiivisessa tietokannassa.
Palvelussa oli käyttökatkos tiistaina 16.12. klo 08-09:50. Kyseisen ajanjakson twiitit puuttuvat palvelusta.
Palvelun Twitter-botti @PinnallaFI ohjelmoitiin raportoimaan pinnalla olevista käyttäjistä. Tämä mitataan sillä, kuinka paljon mainintoja käyttäjästä löytyy muiden twiittaajien toimesta. Katso esimerkiksi twiitti: Eilen Suomea puhuttivat: @Tahdon2013 @Valavuori @AnninaHaarala @MTVPosse @IsacElliot
Palvelun käyttämän Twitter Streaming API:n käyttöä tehostettiin. Palvelu adaptoituu nyt automaattisesti pinnalla oleviin aiheisiin ja käyttäjiin, ja rekisteröityy kuuntelemaan niihin liittyviä twiittejä. Tämän seurauksena palvelu löytää reaaliaikaisesti noin 5-10% enemmän suomalaisia twiittejä.
Karttanäkymän käytettävyyteen tehtiin parannuksia.
Palveluun lisättiin uusi interaktiivinen Seuraa-näkymä, josta näkee yhdellä silmäyksellä kattavan koosteen valitusta aiheesta. Katso esim. analyysi #liiga-tagin käytöstä viimeisen vuorokauden ajalta.
#pinnalla-palvelu on ehdokkaana Apps4Finland-kilpailussa. Käy äänestämässä suosikkejasi.
Palveluun lisättiin vapaa termien vertailu. Voit vertailla esimerkiksi hashtageja #putous ja #mtvposse edelliseltä 7 päivältä tai vaikkapa käyttäjien @Linnanahde ja @TuomasEnbuske mainintoja edelliseltä 5 viikolta
Suomalaisten twiittien tunnistusalgoritmiä parannettiin, ja Twitter streaming API:n käyttöä tehostettiin. Päivittäin käsiteltyjen twiittien lukumäärä moninkertaistui.
Projekti aloitettiin 27. syyskuuta 2014. Ensimmäiset käsitellyt twiitit ovat tältä ajalta.